Groeien gaat van auw! Over schaamte en kritiek (en dat je van alles kunt leren)

 

…en extra bewondering voor iedereen die kritiek van zich af kan laten glijden!

[dt_gap height=”30″ /]

Vandaag was mijn belangrijkste agendapunt: Happiness School voorstellen op Linkedin. Ik wilde het met aandacht en precisie doen. Dus al vroeg zat ik achter de computer om een goede tekst te schrijven. Nu word ik altijd een beetje opgefokt door Linkedin. Misschien is het iets dat jij ook hebt. Maar mijn belangrijkste Linkedin gevoel is altijd: “Oh, oh, als dat maar niet fout gaat”. En, je raadt het al…dat ging het dus ook…

Fout 1: een spelfout. En dan nog wel bij een woord dat nogal prominent op mijn website staat. Dus als je je ooit afvraagt of je ‘wordt omarmd’ met een d of een t schrijft: het is dus met een d En dus niet met een t zoals ik al naar 489 mensen had gemaild.

aaaaaaaaaaaaaaaaah!

[dt_gap height=”30″ /]

Fout 2: Net toen ik weer een beetje was bijgekomen kreeg ik een mailtje van een mevrouw.
Dit was wat ze schreef: Dank voor je uitnodiging. Ik voel me niet aangesproken omdat ik je benadering negatief en soft vind. Advies: iig even je taalfouten corrigeren ! Succes verder !

[dt_gap height=”30″ /]

Onmiddellijk gingen alle Innerlijke Beredenerings Knoppen aan:

Nou ja Esther, dit was een mening van een Linkedin contact. Zo eentje die ik niet eens persoonlijk ken. Tssssss daar hoef je je toch niet druk om te maken?

Maar dat deed ik wel. Want het drukte natuurlijk op allerlei pijnpunten (en ik wil echt waar niet negatief en soft zijn…maar dat is gewoonweg menselijk). Ik begon dus ala minute heftig aan mijzelf te twijfelen.

Wat? Ben ik soft? Ben ik negatief? Wow, soft EN negatief? Ik wilde toch juist positief? Hoe zou ze het bedoelen? Ken ik die mevrouw? Wat zal ze wel niet van mij vinden? Hoe heb ik toch zo dom kunnen zijn? Heb ik dan NOG meer spelfouten gemaakt?

Mijn hele welzijn lag opeens in de handen van een mevrouw die ik niet kende.   Toen herinnerde ik mij een fantastisch filmpje van mijn b-school juf Marie Forleo. Eigenlijk is het zo goed dat zij verder het woord wel mag doen. Want alles wat ik tegen jou wilde zeggen, vertelt Marie je al.

[dt_gap height=”30″ /]

 

[vc_video link=”http://youtu.be/YwSU72bLEJc”]

Related Posts
No related posts for this content
Esther de Charon

Esther de Charon de Saint Germain is the Business Doula and Soul Whisperer of wonderfully weird female entrepreneurs who want success on their own terms Esther is the author of "The Wonderfully Weird Woman's Manual" a Brand Expert, certified Transformational Art Coach, Artist, Communication Consultant, Art historian, Huffington Post + Thrive Global Blogger with over 25 years experience in the field of branding, design, creativity and art. She lives with her 13-year-old son and husband on an old farm. She's also addicted to Jasmin Tea, Opera with seriously bad endings, Weird Art and Red Lipstick.

Click Here to Leave a Comment Below